1953 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Fuat OBUROĞLU, 1977 yılında ileride Yeni Türkü’yü kuracak isimlerle müzik yapmaya başladı. 1980 yılında Türkiye’ye döndükten sonra katıldığı Yeni Türkü’de, ayrıldığı 1997 yılına kadar; yan flüt, blok flüt, klarnet ve vurmalı çalgılar çaldı. Birçok şarkıda vokallere katıldığı gibi, solist olarak seslendirdiği şarkılar da bulunmaktadır. Profesyonel alanda, mimar ve yönetici olarak çalışmalar yürümekte, kendi adıyla ve Kerim FERSAN mahlasıyla kişisel müzik çalışmalarında bulunmakta ve halen Durup Dururken isimli grupla birlikte müzik çalışmalarını sürdürmektedir.
Fuat OBUROĞLU, nüfusta kayıtlı olduğu şekliyle Cemal Fuat OBUROĞLU, 1953 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini Ankara Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden 1978 yılında mezun oldu.
1978 yılından beri mimar ve yönetici olarak profesyonel yaşantısını sürdüren OBUROĞLU, 1988-1993 yılları arasında, önce Kostantiniyye Haberleri adıyla, sonra ise Bizim Şehir Haberleri adıyla yayımlanan aylık İstanbul dergisinde yazarlık ve Cüneyt AYRAL ile birlikte editörlük yapmıştır. Ayrıca; Çağdaş Şehir, Arredemento Dekorasyon, Şişecam Topluluğu Dergisi, Sanat Çevresi, Dünya Ekonomi-Politika, İnşaat Dünyası ve Tasarım-Üretim gibi gazete ve dergilerde yazıları yayımlanmıştır.
Müziğe üniversite yıllarında, blok flüt çalarak başladı. Aynı dönemde, 1977 yılında ileride Yeni Türkü’yü kuracak olan Zerrin ATAKAN, Selim ATAKAN ve Derya KÖROĞLU gibi isimlerin yanı sıra Tuğrul BAYRAK, Mehmet TOKER gibi ortak arkadaşlarıyla müzik yapmaya başlayan OBUROĞLU, 1978-1980 yıllarını Paris’te geçirmesi nedeniyle, grubun Buğdayın Türküsü isimli ilk albümünde yer alamamıştır. 1980 yılından itibaren Yeni Türkü’ye fiilen katılmıştır. 1989-1992 yılları arasında bir dönem gruptan ayrı kalmışsa da, tekrar gruba dönmüş ve 1997 yılına kadar kesintisiz olarak grupta yer almıştır. Yeni Türkü’de yan flüt, blok flüt, klarnet ve vurmalı çalgılar çalmış, vokallerde yer almış ve bazı şarkıları solist olarak seslendirmiştir. Ayrıca, yaptığı bir beste Süper Baba - Film Müzikleri albümünde yer almıştır.
Dünya halk şarkılarını derleyip, seslendirme alanında çalışmalarda da bulunan OBUROĞLU, özellikle Rebetiko’ların Türkçeye aktarılmasında ve yorumlanmasında, gerek Yeni Türkü’yle gerekse de tek başına yaptığı çalışmalarla öncülük etmiştir. 1990-1995 yılları arasında Kerim FERSAN mahlasıyla, “sokak şarkıcılığı” konsepti çerçevesinde müzikal çalışmalarda bulunmuş, “sokak konserleri” vermiştir. 1994 yılında Nar isimli, müzikal-şiir albümüne imza atmıştır.
Çeşitli sanat gösterileri, televizyon programları için müzikler de yazan OBUROĞLU, ayrıca amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmektedir.
2001 yılında Erden ÇELİK’le birlikte, Durup Duruken isimli bir grubun temellerini atmıştır. Erden ÇELİK’in rahatsızlığı nedeniyle gruptan ayrı kalmasını takip eden süreçte, 2001-2003 yılları arasında, önce Hülya ARAS, ardından Devrim ÖZONUR ve Yeni Türkü’de birlikte çalıştığı Tuğrul BAYRAK’ın katılmasıyla grup, ilk albümlerinde yer alacak kadrosuna ulaşmıştır. 2007 yılında Grup Durup Dururken’in Yeryüzüne Merdiven isimli ilk albümü yayınlandı. Albümde yer alan bütün besteler Fuat OBUROĞLU’ya, 4 şarkının sözleri Erden ÇELİK’e ve 7 şarkının sözleri ise yine Fuat OBUROĞLU’ya aittir. Ayrıca OBUROĞLU bu grupta, akustik gitar, blok flüt, yan flüt, klarnet ve sayısal enstrümanları çalmış, bazı şarkılarda vokal yapmış, bazılarını ise solist olarak seslendirmiştir. Grup, Barış TIĞLI’nın katılımıyla çalışmalarını sürdürmektedir ve ikinci albümünün hazırlıkları içindedir.
Fuat OBUROĞLU’nun eserlerinde, kendi deyimiyle, “doğunun ve batının, geleneksel ve modern ruhlarını birleştirmek” şeklinde tanımlanabilecek bir müzik anlayışının izlerini bulmak mümkündür.
Evli ve 1 çocuk babasıdır.
Yeni Türkü - Çekirdek Sanat Evi Resitali; Yan Flüt, Blok Flüt
Günebakan; Yan Flüt, Blok Flüt
Dünyanın Kapıları; Yan Flüt, Blok Flüt, Klarnet
Yeşilmişik; Yan Flüt, Klarnet
Aşk Yeniden; Solist, Vokal, Klarnet, Yan Flüt, Blok Flüt
Külhani Şarkılar; Solist, Vokal, Klarnet, Vurmalı Çalgılar
Süper Baba – Film Müzikleri; Yan Flüt, Blok Flüt, Klarnet, Vokal
Telli Telli Remixes; -
Her Dem Yeni; -
Musikarium; Yan Flüt, Klarnet
Yedikule (Aşk Yeniden, 1993)
Telgrafın Telleri (Külhani Şarkılar, 1994)
Külhanî (Külhani Şarkılar, 1994)
Gün Doğarken (Külhani Şarkılar, 1994)
Manolis (Külhani Şarkılar, 1994)
Bulutlu Pazar (Külhani Şarkılar, 1994)
Ömrüm Zindan İçinde (Külhani Şarkılar, 1994)
Yaman Çavuş (Külhani Şarkılar, 1994)
Eski Dostlar (Külhani Şarkılar, 1994)